Hej!

Välkommen!

På den här bloggen presenterar jag vår stuga i Rörbäcksnäs.

Nedan till vänster hittar man vanliga blogginlägg om vad vi gör i stugan när vi är här. Det handlar mycket om fiske och skidåkning, men även om Rörbäcksnäs med omgivningar. Ibland låter jag någon hyresgäst skriva om sina upplevelser i Rörbäcksnäs.

Till höger hittar man bland annat länkar till sidor med information om stugan, Rörbäcksnäs och hur ni gör för att hyra stugan!

söndag 1 april 2012

Rekommenderade våfflor och burgare

I helgen gjorde vi en korthelg i stugan. Vi hade tänkt åka längdskidor, men snön hade hunnit smälta bort så pass mycket att det inte gick att åka, och kanske lika bra det eftersom jag hade ont i halsen.

Så istället för att åka skidor så tog vi en promenad runt i byn och blev rejält utskällda av, tror jag, typ alla hundar i byn. En var dessutom lös och satte full fart mot oss med viftande svans och tog ett varv runt oss, ivrigt sniffandes, innan den sprang tillbaka. De verkar ha bra pli på sina hundar i byn :)

Efter promenaden tog vi bilen till Joängets våffelstuga vid Hundfjället. Ska man äta våfflor i Sälen, så är det där man ska göra det. Vi har provat våfflor på en del andra ställen i Sälen, men de har utan tvekan de bästa våfflorna på Joänget! Personalen berättade att stugan har anor från 1500-talet och byggdes om på 1940-talet. Receptet på våfflorna är tydligen också från 1940-talet. Ett vinnande recept ska man ju inte ändra på. Våffelstugan har blivit lite svårare att hitta till efter att man dels stängt den gamla infarten, dels byggt nya hus runt våffelstugan, men svänger man in mot Hundfjället och håller lite till höger så går det att hitta.

På kvällen besökte vi Rörbäcksnäs enda restaurang, Longhorn Restaurant & Café. De nya ägarna, Roger och Monica, baserar menyn på köttet från deras egna gård. Mer närproducerat än så är svårt att få. Planksteken var man tvungen att förbeställa, men hamburgare och annat kunde man få direkt. Vi satsade på hamburgare och blev inte besvikna! Är ni i byn rekommenderar vi ett besök!

Roger berättade att de även har turridning med westernhästar, som Johanna vill testa, och att de på vintern plogar upp en isbana vid gården. Tydligen brukar engelsmän komma och sladda hos dem och de behöver någonstans att bo, så vi var inte sena att berätta att vi gärna hyr ut. Få se om vi kommer att ha slirande engelsmän i stugan nästa vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar