Hej!

Välkommen!

På den här bloggen presenterar jag vår stuga i Rörbäcksnäs.

Nedan till vänster hittar man vanliga blogginlägg om vad vi gör i stugan när vi är här. Det handlar mycket om fiske och skidåkning, men även om Rörbäcksnäs med omgivningar. Ibland låter jag någon hyresgäst skriva om sina upplevelser i Rörbäcksnäs.

Till höger hittar man bland annat länkar till sidor med information om stugan, Rörbäcksnäs och hur ni gör för att hyra stugan!

tisdag 25 december 2012

Hoppsan bambi style

Idag blev det dubbla premiärer: Säsongens första utförsåkning, och första gången i Trysil någonsin!

Trysil ligger ju bara drygt 4 mil från stugan och är väl värt ett besök. Vi tog oss till norrsidan, Trysil Høyfjellssenter, där det finns mest gröna backar. Det passade alldeles utmärkt att börja säsongens åkning där.

Jag tror att utsikten där uppifrån är helt fantastisk. Med lite mindre dimma skulle jag nog kunnat njuta av utsikten. När vi tog Toppekspressen upp till toppen och åkte en lååång grön backe neråt så hade vi inte mycket till sikt. Men kul var det i alla fall.

Det finns massor av backar att utforska. Trysil känns som om det är minst fyra gånger Hundfjället och Tandådalen tillsammans. Klart större anläggning än Vemdalen. Åre har vi aldrig varit i, men jag blir inte förvånad om Trysil har fler nedfarter än Åre också.

Skipassen laddade vi på plats. Killen bakom disken visade sig vara från Rörbäcksnäs. Han bor i lägenheten ovanför ICA-butiken. Bygden är stor och liten samtidigt.

Själva skidåkningen var lite darrig... Det var mest "hoppsan bambi style". Efter lunchen gick det bättre. Nu ser vi fram mot att åka i Trysil igen på torsdag då yr.no lovar att det ska bli soligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar