Hej!

Välkommen!

På den här bloggen presenterar jag vår stuga i Rörbäcksnäs.

Nedan till vänster hittar man vanliga blogginlägg om vad vi gör i stugan när vi är här. Det handlar mycket om fiske och skidåkning, men även om Rörbäcksnäs med omgivningar. Ibland låter jag någon hyresgäst skriva om sina upplevelser i Rörbäcksnäs.

Till höger hittar man bland annat länkar till sidor med information om stugan, Rörbäcksnäs och hur ni gör för att hyra stugan!

lördag 22 december 2012

En ångande Adonis

Egentligen är jag alldeles för trött för att skriva, men det känns som att ett blogginlägg vill ut. Och bli ett utlägg?

Vi valde en av de där fruktade trafikdagarna att åka hit till Rörbäcksnäs, och visst var det många bilar, definitivt fler än en vanlig helg, men resan gick hur bra som helst. Det tog ganska precis en eftermiddag att åka hit, från tolv till sex, så vi har haft kvällen  på oss att landa och börja njuta av att vara här.

Vi hann med att basta också. Bastun är ju utomhus på farstukvisten medan duschen är inomhus. Så för att ta sig från duschen till bastun måste man ta minst tre, fyra steg med blöta nyduschade fötter på den kalla, kalla farstukvisten. Kylan gör nästan ont, men det går snabbt över när man väl är inne i den varma, sköna bastun.

När man stiger ut ur bastun är kylan inte alls lika påtaglig. Då kan man likt en varm, svettig och ångande Adonis ta en liten promenad i snön innan man går in igen. Helt underbart!

Det är tur att grannhuset oftast är tomt.

Under själva bastandet sitter vi ofta och diskuterar hur en ny bastu skulle se ut. Den vi har är en ombyggd skidbod och är lite trång.

En idé är att bygga en friggebodsbastu bredvid förrådet. Själva boden skulle innehålla dels en bastu, dels en liten spa-avdelning med plats för omklädning och en dusch. Bastun får gärna vara vedeldad, och skulle kunna få värma vatten till duschen och kanske också till en vattenradiator eller, ännu bättre, till ett golvvärmesystem.

Och om man får fortsätta drömma skulle friggeboden ha en veranda med en ute-dusch och en badtunna vars vatten också kan värmas av bastuaggregatet. Det vore ju kungligt att kunna sitta i en badtunna mitt i vintern och ånga!

Nu är det dags att drömma vidare, men nu i sängen. I morgon ska vi se om skidspåren är åkbara.

God natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar