Hej!

Välkommen!

På den här bloggen presenterar jag vår stuga i Rörbäcksnäs.

Nedan till vänster hittar man vanliga blogginlägg om vad vi gör i stugan när vi är här. Det handlar mycket om fiske och skidåkning, men även om Rörbäcksnäs med omgivningar. Ibland låter jag någon hyresgäst skriva om sina upplevelser i Rörbäcksnäs.

Till höger hittar man bland annat länkar till sidor med information om stugan, Rörbäcksnäs och hur ni gör för att hyra stugan!

torsdag 21 februari 2013

Snålhet och äventyr

Det var oväntat kallt när vi vakande i morse; termometern visade minus 26 grader! Vi tvekade en aning, men eftersom prognosen på yr.no pekade mot att det skulle bli betydligt varmare under dagen så stuvade vi in oss i bilen. Väl framme i Trysil var det bara typ tio minus och under vår sena lunch var det riktigt drägligt med fyra ynka minusgrader i solen.

Solen doldes bakom en del tunna moln, men lyste på bra ändå.


Vi valde att vara ekonomiska och tog med korv och bröd och fixade lunchen vi en av de många grillplatserna i Trysil. Jag vill ju inte låta snål, men med fem ständigt hungriga ungdomar i backen blir restaurangluncherna och fikorna lite väl kostsamma! Priserna är ungefär desamma som i Sverige, men i norska kronor... Att ta med mat att grilla och fika är snällt mot plånboken.

De pengar vi sparade på lunchen brände vi på Restaurang longhorn. De hade en ny burgare på menyn, Arizona burger, med pepperjack-ost och chilibearnaise. Som alla deras burgare var den riktigt god, kanske till och med den godaste!

På restaurangen har de en del gamla reklamskyltar hängades på väggarna. Jag tror den här är min favorit.


En annan lite mer modern reklam, som inte ens hängde på väggen var den nedanstående. Det är Exterme rally som ordnar körning med snabba bilar på isen och i skogarna här i Rörbäcknäs. Mer info finns här och här.


Att köra med dem är nog lika äventyrligt som att grilla i Trysil, för det är ett riktigt äventyr, för det stog så på grillen vi använde.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar